Hírek az óvodából

Hirtelen köszöntött ránk a tavasz, ami legalább olyan hirtelen változott nyárrá, hogy fel sem tudtunk ocsúdni. Magával hozta a derűt, a napsütést, a meleget, és a rengeteg kinti programot, ami ilyenkor jellemzi az óvodai életet. Most csodálkozunk rá igazán, hogy milyen szép lett az új ovi udvara az immár árnyat adó nagy fákkal, a színpompás virágoskerttel, az illatozó fűszerkerttel, a zöldellő fűvel, ami gyerekeink kedvelt bogarászó helye.

Föld napja közeledtével felbolydultak a csoportok mindenki hozzáfogott a kertészkedéshez. Ki a sziklakertjét, ki a fűszer, vagy zöldségeskertjét, ki a gyógynövénykertjét tette rendbe.

Április 20.-án Föld napja projekt zárásaként vetélkedőre hívtuk a gyerekeket és szüleiket. Az állomásokon mindenki jól teljesített, így a megérdemelt jutalom sem maradt el. Minden csoport oklevéllel, ajándékkal, és ami a legfontosabb élménnyel térhetett haza. Köszönjük mindenkinek a részvételt, a helyi önkéntes tűzoltó egyesületnek Vetési Istvánnak pedig a tűzoltási bemutatót. A föld napja rendezvény szervezője Pfund Gabriella volt.

Április hónapban az Újpetrei óvoda adott otthont az idei nyugdíjas óvónők találkozójának. A villányiakat a nyugdíjas kolléganőkön kívül Kincses Tamásné óvodavezető és Végváriné Kiefer Andrea helyettes vezető képviselték. A vendéglátás kitűnő volt, idén is nagyon jól érezték magukat.

Óvodánk is csatlakozott a 27.-én meghirdetett Tracht Tag megmozduláshoz. Sokan jöttek ezen a napon valamilyen nemzetiségi viseletbe.

Ifj. Schiller Zoltán egy komplett berendezett akváriumot ajándékozott óvodánknak! Nagyon szépen köszönjük! Ezzel tovább bővült az állat megfigyelési lehetőséget tárháza óvodánkban, igazi „Zöld ovihoz” méltón.

Városi majális programon vidám játékokkal várta a gyerekeket Kincses Tamásné óvodavezető és Vitényiné Kertész Judit óvodatitkár.

Az EFOP-os pályázatnak köszönhetően szép sorban „érkeznek” óvodánkba a tárgyi eszközök a gyerekek és dolgozók örömére! Gyerekszerszámok, hangtálak, gumicsizmák, barkács kellékek, projektor, laptop…

Május 04.-én elkezdődtek az anyák napi megemlékezések. A kicsik az óvodában tartották műsorukat, a nagyok a Faluházban köszöntötték édesanyjukat, nagymamájukat, dédnagymamájukat. Reméljük sikerült mindenkinek örömet szerezni ezen a szép ünnepen!

Az óvoda dolgozói


Nincs hozzászólás eddig
Hozzászólás írásaLeave a comment

(Nem kötelező!)


A hozzászolás rögzítéséhez kérem írja be a megfelelő számot *Naptár

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Cimkefelhő