Hírek az óvodából március

Hírek az óvodából

A március nem túl vidáman indult, mivel a COVID harmadik hulláma miatt óvodánk is csak ügyeleti rendben fogadhatta a gyermekeket. Szerencsére a Mini bölcsit nem érintette a szigorítás, így a bölcsis gyermekek szülei zavartalanul tudtak tovább dolgozni.

Az óvodai ügyelet idején sem állt meg az élet. Visszavezettük az online kapcsolattartást a szülőkkel, gyermekekkel. Sokat fejlődtek a dolgozóink és a szülők is e téren. Kedves kis videókkal jelentkezetett be mindkét oldal, így mi megosztottuk a szülőkkel az óvodai történéseket, s ők megoszthatták velünk gyermekeik ügyeskedéseit.

A jelen lévő ovisokkal megtartottuk a szokásos KISZE bábbal a télűzést, amit ismét nagyon élveztek a gyerekek. Bár nem volt túl hatékony, a reggeli fagyokat elnézve, de legközelebb ügyesebbek leszünk ígérjük!

Medvehagymázni is eljutottunk a Csillagvölgy erdőbe, ahol egy igazi medvehagyma szőnyeg várt bennünket. Jót mókáztunk a friss levegőn. Énekeltünk játszottunk, dombot másztunk a gyerekekkel, s jó sok medvehagymát szedhetett mindenki, amit haza is vihettek a gyerekek. Közben sok-sok ismeretet adtunk át nekik az éledező természetről, növényekről-állatokról.

Márton Dóri anyukájának köszönhetően húsvét előtti nyuszi simogatáson vehettünk részt Magyarbólyban.  Aranyos kiskacsákat is simogathattak a gyerekek. Igazán jól sikerült a délelőtt. Sok-sok kisállattal találkoztak a gyerekek, sőt meg is érinthették, etethették őket. Az Andora vendégházban pávákat, aranyfácánt, gyöngytyúkot, sőt alpakát is nézegethettünk, etethettünk. Köszönjük, hogy fogadtak bennünket!

Az ovi húsvéti ajándékát idén is házhoz vitték az óvó nénik, ezzel is kedveskedve a gyerekeknek. Az oviban-bölcsiben lévő gyerekek minden csoportnak építettek fészket, így a nyuszinak könnyű dolga volt szétosztani az ajándékokat.

A Csillagvölgy Étterem élelmezésvezetői feladatait ezentúl Faragóné Budai Angéla látja el.   Dietetikussal is bővült a kollektíva, Dávid Bobos Zsófia személyében.

Mivel az új élelmezésvezető nem lesz minden nap jelen az intézményben, ezért most vált igazán fontossá, hogy betartsák a vendégeink és a szülők is azt a szabályt, miszerint az étel rendelését és-lemondását az étkezést megelőző munkanap 10.00-ig tudjuk elfogadni. Erről a részletes tájékoztatást az érintettek megkapták. Köszönjük, hogy tekintettel vannak erre a kérésünkre.

A lakodalmas, szülinapos, bálos előfoglalások újra megkezdődtek, akinek ilyen irányú terve van, kérem jelezze a 0630/483-0722-es telefonszámon, hogy az előjegyzést kötelezettségmentesen fel tudjuk venni.

Minden kedves olvasónak kellemes tavaszi napokat és jó egészséget kívánunk!

Kincses Tamásné

intézményvezető


Nincs hozzászólás eddig
Hozzászólás írásaLeave a comment

(Nem kötelező!)


A hozzászolás rögzítéséhez kérem írja be a megfelelő számot *Naptár

2023. június
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Cimkefelhő