Hírek az óvodából

Jól indult a decemberi hónap az óvodában, hiszen minden kisgyerek egy egész doboz gumicukor vitamint kapott a Celerus Bt. jóvoltából. Nem is jöhetett jobban az ajándék, hiszen kezdődik a megfázásos időszak. Köszönjük szépen!

Szender Dóri apukájának is köszönettel tartozunk, hiszen kijavította a tornaszobában az ablak körüli festést, és egy rénszarvast is készített a gyerekeknek, ami igazi Mikulás napi meglepetés volt. Köszönjük szépen, hogy mindig számíthatunk a segítségére.

Elektromos hulladékgyűjtés véget ért, ismét nagy volt az érdeklődés. A következő időpontjáról majd értesítjük a villányiakat.

A Bólyi Erzsébet Fogadóban jártak a Pitypang és a Százszorszép csoportosok, ahol „A császár új ruhája” című színdarabot láthatták a gyerekek. Köszönjük szépen Villánykövesd polgármesterének Róth Ervinnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta az önkormányzat buszát, Láng Zsoltnak pedig, hogy elvitt bennünket. Ahogy mindig ez alkalommal is teljesen díjmentesen.

A szekszárdi Deutsche Bühne német színház repertoárjából, a bőröndmesék közül az Arany lúd című mesét láthattuk, a Villányi Német Önkormányzat jóvoltából. Óvodánk német munkaközössége az iskola tanítóival, partnerekkel, szakmai úton vettek részt Ófalun és Geresdlakon.

Köszönjük szépen Troszt Erzsébetnek a lehetőséget!

Végváriné Kiefer Andrea kolléganőnk, az óvoda helyettes vezetője, két hetes Németországi tanulmányúton vett részt, Deggendorfban. Sok új ismerettel, tapasztalattal lett gazdagabb, s általa óvodánk is.

Nagyon jól sikerült az idei Márton napi lámpás felvonulás. Köszönjük támogatóinknak a szíves vendéglátást. A Molnár pincészetnek, a 7773 pincének, a Mackó pincészetnek, és Gere Tamás pincészetének. Idén projekt hetet is szerveztünk a jeles nap köré, kézműves foglalkozással, vetélkedőkkel, népi játékokkal, tevékenységekkel, vetítéssel. Felelőse Bohonya Imréné volt.

Híreink között említjük meg, hogy új tagokkal megújulva folytatja munkáját az Alapítvány kuratóriuma.

Elsősegélynyújtó tanfolyamnak adott helyet az óvoda, a kollektívából négyen vettek részt a képzésen.

Az advent kezdetét megelőző héten ismét megtartottuk a szülőkkel közös munkadélutánt, ahol az adventi vásárra készítettünk mindenféle ünnepi portékát. Köszönjük szépen a résztvevő szülők segítségét, a sok-sok felajánlást. Nem volt hiába, hiszen idén is szép, bár a tavalyinál kevesebb bevétel jött össze, amit a gyerekek javára fordítunk majd. Ez úton szeretnénk megköszönni minden kedves vásárlónknak a támogatást. Sok más fellépő mellett, idén is óvó nénik és gyerekek közös kórusa szórakoztatta a közönséget.

Nagy megtiszteltetés érte óvodásainkat. A Pécsi Sport Nonprofit szervezet által rendezett Mikulás tornán bizonyíthatták ügyességüket, rátermettségüket, a Pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban, dicsőséget szerezve ezzel óvodánknak. Kísérőik voltak: Kincses Tamásné óvodavezető, Bernáth Judit pedagógiai asszisztens, és Tegzes Zsófia.

Idén ismét megrendeztük az adventi használtruha börzét. Sokan éltek a lehetőséggel, aminek nagyon örültünk. A felajánlóknak köszönjük szépen a segítséget.

A Mikulás idén sem kerülte el az óvoda háza táját. Ajándékot hozott mindenkinek, és a gyerekek keresztkérdéseire is frappáns válaszokat adott. Köszönjük szépen kedves Mikulás bácsi várunk jövőre is. A mikuláscsomagokat Villány Város Önkormányzatának köszönhetjük.

Ezzel még nem ért véget az adományok sora, hiszen a Szársomlyó Kft 30.000 forintot adományozott a gyerekeknek, Szeitz Gábor pedig egy új porszívóval lepte meg a dadus néniket. Köszönjük szépen!

A Kisjakabfalvai, Villánykövesdi, és az Ivánbattyáni Német Nemzetiségi Önkormányzat pénzadománnyal támogatta óvodánkat. Köszönjük szépen!

Idén sem múlhat el a december, a madarak karácsonya nélkül. Sok apró kéz díszítette az óvoda udvarán felállított fenyőfát minden féle földi jóval: dióval, almával, töpörtyűvel, madárcsemegével.

Az idei ovis karácsonyra már nagyon készülünk, ebben az évben a református templomban lesz a „kismise”. Szeretnénk ismét meghitté varázsolni ovisainknak az ünnepet.

Az iskolával közös Alapítványi bál ideje 2018. 02. 16. péntek. Ezzel kapcsolatos további információt a későbbiekben nyújtunk!

Végül meleg szívvel kívánunk áldott ünnepeket minden villányi polgárnak, minden támogatónknak, kicsiknek és nagyoknak!

Az óvoda dolgozói


Nincs hozzászólás eddig
Hozzászólás írásaLeave a comment

(Nem kötelező!)


A hozzászolás rögzítéséhez kérem írja be a megfelelő számot *Naptár

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Cimkefelhő