Óvodai hírek

Az előző hónapra visszatekintve, ismét színes és változatos programokat tudtunk felkínálni óvodásainknak.

Az utazó planetárium megtekintése életre szóló élményt nyújtott, amikor szinte kézzel foghatóvá vált a naprendszer világa. Bár a téma komoly, tudományos ismereteket nyújtott, nagyon lekötötte az óvodások figyelmét.

Ismét volt 3D-s filmvetítés a tornaszobában, ami megint elvarázsolta a gyerek és felnőtt közönséget.

A Kisjakabfalvai Fehérház programsorozatának keretében mesefilmet nézhettek a gyerekek, és a könyvtárral, a könyvtárlátogatás szabályaival ismerkedhettek az iskolába menők. Vidám mozgásos és feladatlapos vetélkedővel zárult a program.

Történelmi nap volt az óvoda életében, amikor az ország határát átlépve, a horvátországi Eszék város állatkertjébe vittük a búcsúzó nagycsoportosokat. A jutalom kirándulás remekül sikerült, nagyon szép környezetben nézhettük meg az állatokat, kompoztunk a Dráván, kipróbálhattunk egy különleges játszóteret, majd fagylaltoztunk a környék legjobb fagyizójában.

Búcsúzó nagycsoportosainkkal ellátogattunk az iskolába, ahol a gyerekek betekintést nyerhettek egy tanóra folyamatába. Ida néni és Nóri néni kedvet csináltak az iskolához, mert mindenki kellemes élményekkel tért haza.

Az óvodában dolgozó felnőttek sem maradtak le a kirándulásról, hiszen az idei csapatépítés a Balaton felvidéken volt. Kirándultunk a Káli-medence tájain, megcsodáltuk Salföld természeti és épített nevezetességeit, voltunk a Tapolcai-tavasbarlangban, megnéztük Balatonfüredet és Tihanyt.

Gyerekeinkkel részt vettünk a Diófás-téri játszótér avatásán, ami a Ha péntek, akkor Villány rendezvénysorozat első napjára esett.

A farsangi bál bevételéből napvitorlákat és trambulint tudtunk vásárolni. Köszönjük a Szülők Közösségének a lehetőséget!

A nevelési év végéhez közeledve minden csoport megrendezte a szülőkkel közös kirándulását, ami idén is nagyon változatos és vidám volt. Reméljük, hogy nagycsoportosaink jó szívvel emlékeznek majd ezekre a kirándulásokra.

A Pitypang csoportosok a Mároki-tóhoz kirándultak. Gyönyörű környezetben folyt a horgászat, sütögetés, vetélkedő, önfeledt játék. Érkezéskor még megnéztük a Mároki- tájházat, ami igazi időutazás volt gyereknek és felnőttnek egyaránt. Köszönjük szépen Gitta néninek és férjének Rákóczi Imrének az idegenvezetést, a szíves vendéglátást. Köszönjük még a szülők, nagyszülők támogató hozzáállását, hiszen a segítségük nélkül nem sikerült volna ilyen jól a kirándulás. Az emlékezetes nap közös fagyizással zárult.

Margaréta csoportosaink a Siklósi-várba kirándultak a szülőkkel. A vár megtekintésén túl játszóház várta a gyerekeket, a szülők jóvoltából a pizzázás és jégkrémezés sem maradt el. Köszönjük szépen a gyerekek nevében. A kihívás napja éppen erre a napra esett, így ebből az alkalomból ágyút húztak a gyerekek.

Százszorszépeink Újpetrére a traktormúzeumba látogattak utána a Deutsch család látta vendégül a gyerekeket Palkonyán.

Napraforgóink Márokra kaptak meghívást a Kiss Team lovas tanyájára.

Hálás köszönet minden felajánlásért!!!

Nem sokkal a kirándulások után iskolába induló nagycsoportosaink elbúcsúztak az óvodától, a velük foglalkozó felnőttektől. Érettségüket az iskolára mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy évzáró műsorukkal nagy sikert arattak. Viszont látásra kedves „iskolás-nagyok”! Az ovi kapuja mindig nyitva áll előttetek egy-egy ölelésre, beszélgetésre.

Bodor Ádám a Madarászovi foglalkozás alkalmával Ivánbattyánban a vízi és vízparti élővilág jellegzetességeivel ismertette meg a gyerekeket.

Pedagógusnapon a horvátországi Jankovac nemzeti parkjában voltak tanulmányúton az óvodai dolgozók.

Az Ovisporton résztvevő gyerekek állatkerti kiránduláson vettek részt, melynek költségeit Villány Város Önkormányzata finanszírozta.

Villánykövesd önkormányzatától cukorborsót kapott az óvoda. A régi időket idézte, amikor kicsi és nagy lázasan bontogatta a friss borsót az ovi udvarán.  A Csillagvölgy Étteremben leves készült belőle, amit a gyerekek jóízűen el is fogyasztottak. Köszönjük szépen a felajánlást, és a sok-sok idénygyümölcsöt, amivel a családok megajándékozzák a gyerekeket.

Továbbra is várjuk szeretettel a közösségi szolgálatra jelentkező fiatalokat itt, az óvodában!

Csillagvölgy Éttermünkbe újabb beruházás veszi kezdetét. A környék minden Német Nemzetiségi Önkormányzata Villány, Márok, Kisjakabfalva, Villánykövesd, Ivánbattyán, támogatta intézményünket, így első körben 3 db. nagyteljesítményű KLIMA kerül felszerelésre. Hálásan köszönjük a közreműködést!

A felsorolt programokkal kezdetét veszi a nyári élet az óvodában. Kívánunk mindenkinek jó pihenést, tartalmas nyarat az oviban, és azoknak is, aki otthon töltik a nyári szünetet.

Az óvoda dolgozói


Nincs hozzászólás eddig
Hozzászólás írásaLeave a comment

(Nem kötelező!)


A hozzászolás rögzítéséhez kérem írja be a megfelelő számot *Naptár

2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

Archívum

Cimkefelhő